Framtidens inredning

Framtidens inredning

När man talar om framtidens städer och hur de kommer att se ut talar man ofta om stadsplanering och arkitektur – men hur kommer egentligen de framtida hemmen att se ut på insidan?

En sak som spås om den framtida inredningen, som inte är så svår att föreställa sig, är att vi kommer att ha allt mindre behov av möbler med syfte att förvara saker. Möbler som bokhyllor, cd-ställ, enorma tv-bänkar och byråer kommer att försvinna allt mer från våra hem i takt med att böcker, musik, filmer, fotografier, tidningar och annat får plats i våra telefoner och våra läsplattor. En annan framtida förändring som tros komma att ske i våra hem relaterad till teknik, och som i viss mån redan har skett, är vad som har kommit att kallas för smarta möbler. Ett exempel på detta, som redan finns på marknaden idag, är bord och andra möbler med en inbyggd funktion för att ladda smartphones och annan elektronik trådlöst. Inredningsexperter tror att detta bara är det första exemplet på en rad olika smarta funktioner som framtidens möbler kommer att ha.old-wooden-hut-456881_960_720

En annan potentiell utveckling är att vi kommer att gå åt andra hållet, och sträva bort från tekniken och mot naturen. Denna potentiella framtid baseras på den ökade miljömedvetenhet som finns hos folket idag, då man väljer lokala, naturliga eller återanvända material. De som tror på denna framtid ser framtidens hem som inspirerade av kojor, hyddor, tält och husvagnar: små och flexibla boenden där gränsen mellan ute och inne suddas ut. I samband med denna förändring tror man också att människorna kommer att förändra inställning, och prioritera livskvalitet framför status – där vi tidigare valde stora och välfyllda hem för att visa status kommer vi i denna framtid att välja små och välorganiserade, men vackra hem.

Om du vill se ett smakprov av trender inom inredning som ligger lite närmare i framtiden, till exempel det som är hett just nu och som kommer att vara hett under 2016, ska du gå in på Furniturebox.se. Där hittar du ett stort utbud av möbler för alla smaker, så att du hittar det du vill ha, oavsett om du ska köpa en fåtölj, en soffa eller någon annan möbel.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.