Framtidens städer är redan på gång
Svenska arkitekter tycks inte ta ut svängarna lika mycket som sina kolleger i övriga världen när det kommer till hur vi ska bo i framtiden. De tror inte att människor vill bo på flytande öar i havet eller i trädliknande höghus eller andra underliga bostadsmiljöer. Tvärtom tror de att vi kommer att vilja bo så som vi är vana att bo.
Arkitekterna som ska ta de svenska städerna in i framtiden tror att lågenergihus kommer att vara en del av lösningen, tillsammans med flera grönområden. Allteftersom allt fler kommer att kunna sköta sina arbeten ifrån hemmet, kommer också arbetsresorna att drastiskt minska. Med mindre biltrafik i framtidens städer kommer också plats att frigöras för exempelvis flera restauranger och lunchställen i närområdet.
Urban utveckling
Enligt ett FN-beslut från år 2015 ska framtidens städer vara hållbara, inkluderande, säkra och motståndskraftiga. Med tanke på att städerna i världen växer med i runda tal tvåhundra tusen innevånare per dag, är det inte många som vet hur den nya agendan ska kunna tas i bruk. Om du tror dig ha en briljant lösning på detta prekära problem som världens arkitekter världen över brottas med, ska du definitivt se till att presentera din idé. Känner du att du behöver ett företag för att kunna utföra detta är Capcito en bra lösning på likviditet. Sverige behöver fler innovativa lösningar på hur vi ska ta våra städer in i framtiden.
Innovativa idéer
I Malmö har man på grund av bland annat en befarad havsnivåhöjning börjat fundera på om det skulle gå att bygga en konstgjord skärgård i Öresund. Denna skulle bestå av öar byggda av sand med kanaler för båttrafik. Oavsett hur den urbana staden kommer att utformas är utemiljön mycket viktig, därför bör biltrafik reduceras till ett minimum. I Stockholm skulle exempelvis en linbana kunna gå mellan Gamla Stan och Slussen. Med tanke på stigande havsnivåer är det ingen dum idé.